TIPS EN INSPIRATIE

De kracht van Dankbaarheid!

De kracht van Dankbaarheid!

Veel van mijn cliënten worstelen met piekergedachten. Het niet kunnen loslaten van ‘futiliteiten’ en daarin blijven vastlopen waardoor een negatieve spiraal ontstaat. Bij aanvang van een traject geef ik regelmatig de opdracht mee om zichzelf te oefenen in...

Lees meer
Coaching is als schelpen verzamelen.

Coaching is als schelpen verzamelen.

Vorige week was ik met een deel van mijn gezin een dagje aan zee. Er was een rustige plek waar we volop genoten van een sluimerzon, het ruisen van de zee en de rust. Mijn zoon die zichzelf in het zand had ingegraven. En spontaan begonnen we schelpen te verzamelen. Een...

Lees meer
Durven voelen?

Durven voelen?

Hoe werkt dat dan? Ik voel veel te veel! Ik kan haarscherp invoelen wat iedereen nodig heeft. Waarom doen de anderen dit niet met mij? Herkenbaar? Lees dan vooral verder! Tijdens het opgroeien, op weg naar wie we vandaag geworden zijn werden we wel eens geraakt. Dat...

Lees meer

School’s out for summer!

Sinds gisteren al raast dit liedje door mijn hoofd. En, ja ik weet dat dit niet klopt maar toch voelt dit zo voor mij. Ergens voel ik me onrustig om mijn kids terug los te laten. De wereld lijkt zoveel veranderd, of net niet.  Het voorjaar dwong ons tot...

Lees meer

Perfecte imperfectie

Gisteren reden we terug van een zalig warme vakantie. Ontspannend was het in elk geval. Veel gewandeld in de natuur en in leuke rustige stadjes. Om dan bij terugkeer in ons landelijk appartementje de spieren terug los te zwemmen. En neen, ik had het niet in de gaten....

Lees meer

To Bloom or not to Bloom?

  To bloom. Ik heb het niet zelf uitgevonden maar ik vind het zo’n mooi woord. Blooming omvat voor mij zoveel wat me nauw aan het hart ligt. Bloeien en groeien. Maar niet zweverig of alleen maar in het hoofd, neen. Blooming betekent voor mij om vanuit je kracht...

Lees meer