Sinds gisteren al raast dit liedje door mijn hoofd. En, ja ik weet dat dit niet klopt maar toch voelt dit zo voor mij. Ergens voel ik me onrustig om mijn kids terug los te laten. De wereld lijkt zoveel veranderd, of net niet.  Het voorjaar dwong ons tot stilstand. Tijd voor bezinning en hertekenen. Een combinatie van last en uitdaging, moed en doorzetting. We werden met zijn allen uitgedaagd. Hoe willen we nu werkelijk ons leven leiden? Hoe wil ik het voor mezelf? Er heerst voor mij een collectief gevoel van het anders willen gaan doen maar nog niet goed wetend op welke manier dat vorm te geven.

Voor mezelf start ik met het mezelf gunnen van een aantal kleine pleziertjes. Niet zo eens even en dan weer niet, neen. Echt structureel. En wat zijn mijn kleine pleziertjes dan wel? 

Ik hou van wandelen, bewegen en de lucht voluit in mijn longen binnenzuigen. Stap voor stap dichter bij mijn kleine doel te komen. Elke dag een tour van ca 40′ door het veld. Het veld wat er elke dag weer wat anders uitziet. Mijn grootste variatie hierin is dat ik ofwel van boven naar beneden stap of van beneden naar boven. Het regent al eens een beetje of de zon schijnt intens. Ik kom al eens een reiger tegen, of een eenzame fietser, andere wandelende medemensen en daar geniet ik van. 

Gewoon even op mij laten afkomen wat er komt. En ik doe dit dagelijks. Is het niet ’s ochtends, dan is het ’s avonds. Maar ik voel dat het mijn dag zoveel plezieriger maakt dat ik er gewoon bewust voor kies om dat te doen.

Waarom doet mij dit zo’n deugd? Ik kan in mijn gedachten en fantasie verdrinken. Ik hoef helemaal niets anders dan de gedachten te laten komen en gaan. Te glimlachen bij een fijne gedachte, niet te piekeren bij een minder fijne gedachte. Alleen maar te stappen en te stappen.

De muziek in mijn hoofd veranderde onderweg van de melancholie rond ‘schooool’s out for summer’ naar ‘Starry, starry night’. Laat het maar klinken in mijn hoofd, ik hou van dat lied en ik koester mijn fijne gedachten van de dag.

Wat heeft me vandaag positief geraakt? 

 • De lichtjes in de ogen van mijn zoon.
 • Het vertrek naar school met zijn nieuwe fiets samen met de papa.
 • De muziek in mijn hoofd.
 • 7 zwaluwen op een rij.
 • De warmte van de ochtendzon op mijn rug.
 • Een enthousiast zwaaiende onbekende buurvrouw.
 • Het frisse glas water in mijn keel bij thuiskomst.
 • Het 2x2u gefocust thuiswerken.
 • Straks samen terug naar huis fietsen.
 • Genieten van de enthousiaste verhalen 
 • En…..

Heerlijk om elke keer opnieuw voor mezelf te zorgen, dan kan ik er zijn voor wie me lief is!

Verlang je hier ook naar? Binnenkort publiceer ik mijn ‘oplaadplan’! Ondertussen, welke zijn jouw kleine pleziertjes? 

https://landing.mailerlite.com/webforms/landing/e6l6g2