Elke dag opnieuw zijn we bezig met onze cliënten of leerlingen om hen te stretchen. Hun mindset te openen en vanuit observatie te zien waarin je hen kan triggeren, motiveren en stimuleren tot groei! Op het einde van het schooljaar zien waar ze staan, 10 maanden na de opstart geeft mij altijd weer erg veel voldoening. Tijd voor mij om even terug te blikken op wat was en wat komen zal.

Wat is mijn aandeel hierin? Of ook niet? Natuurlijk zijn het vooral de studenten zelf die hiervoor verantwoordelijk zijn. Zij zijn diegenen die de kansen zien en kunnen grijpen. Of ook nog niet. Drama’s zijn dat niet maar hopelijk wel groeimomenten. Momenten om even stil te staan bij de input, is het nog wel de juiste richting of dient er te worden bijgestuurd? Ben ik bezig vanuit mijn sterktes en talenten nu ik in deze richting zit of voel ik mij hierin gevangen?

Ja, ook dat gebeurt wel eens dat we best even bijsturen. Misschien van koers veranderen? Iets loslaten om ruimte te maken? Of ook niet?

Maar steeds opnieuw zijn we aan het leren en groeien.

Daarom ontwikkelde ik samen met Griet Langedock een workshop rond gedeeld leiderschap. Waar en hoe kan je zelf aan het stuur gaan zitten? Moet dit vanuit de stoel van kapitein? Niet per sé. Een matroos is minstens even belangrijk. Want zonder team is de kapitein ook maar alleen en wordt het schip misschien wel stuurloos. Welk is jouw talent, kracht, energiebron die jij kan inzetten binnen jouw organisatie? Waaraan en hoe wil jij graag vorm geven?

Kom het mee ontdekken in onze workshop ‘gedeeld leiderschap’ op 28 augustus om 20u00. Stainierstraat 1, 3001 Heverlee

Wil je hierover graag meer info? Neem een kijkje op onze website: www.gedeeldleiderschap.be of op het event wat ik hieronder met je deel.